A little bit of drama

Det har varit lite strul med den nya porttelefonen, men nu skulle den fungera.

HK kom förbi i eftermiddags för att hon behövde lite hjälp med sin dator. Det funkade inte att släppa in hennes med hjälp av porttelefonen.
Efter en liten stund tycker jag att det luktar lite bränt, men vi tror ju att det mest är lukten av dammlig, varm dator. Vi går ändå runt och luktar i alla rum, men hittar inget.. tills jag studerar den där telefonen vi har fått inkopplad i lägenheten. Det ryker från den.

I smått lagom panik hinner vi ringa SOS för guidning så det känns lite farligt. För att kunna få bort telefonen fick Silvio slita bort en list som alla sladdar sitter bakom. Det glödde i telefonen. Härligt. Ringer hyresvärden också, en vaktmästare kommer upp och har väl egentligen inte så mycket koll, men tar med sig den brända telefonen.
Senare under eftermiddagen kommer elkillarna som har jobbat med renoveringen, de finns ju ändå på området eftersom det renoveras i andra lägenheter.
Tydligen hade porttelefonen blivit avslagen i hela huset. De skulle fortsätta greja med det imorgon.. och ptja.. någon gång kanske saker blir bra igen.

Det var verkligen tur att vi var hemma annars kanske vi inte hade haft så mycket att komma hem till. Brandvarnaren reagerade ju inte heller på röken så vi får väl kollla upp den också. Den fungerade ju utmärkt när jag hårdstekte rösti.

Blä och fy.. elektriska saker är läskiga.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,729 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>