Ett nattligt boktips

Boken som haft min uppmärksamhet senaste tiden är ett reafynd från förra året, nämligen De fattiga från Lodz. Jag tänker inte ge mig på någon omfattande recension då jag inte tycker att jag skriver bra recensioner utan jag får mest skoluppgiftsångest. Hursom, det tog sin lilla stund att komma in i boken då den var lite rörig i början, men när jag väl orkat var den alldeles vansinnigt läsvärd. Kortfattat handlar boken om ett judisk getto under andra världskriget. Boken bygger på en del dokumenterade händelser och personer. Det är alldeles rysligt hemskt allting så det är viktigt. Mina historakunskaper är pinsamt dåligt och det är många luckor som behöver fyllas. Detta var en väldigt bra luckfyllnad. Samtidigt är det väldigt skrämmande att det fortfarande finns så många som tycker att andra är mindre värda för att de kommer från ett annat land, en annan kultur och tillhör en annan religion.

Det jag egentligen ville säga var att: läs den!

Uppdatering: Tella har läst och skrivit lite mer. Jag håller med. 

This entry was posted in Dagens boktips. Bookmark the permalink.

One Response to Ett nattligt boktips

  1. Tella says:

    Den har jag också läst. Tokbra! Och jag gav mig på en recension :P Här: http://blogg.fumei.se/?p=93

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

59,329 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>