Om hjärtbarn

Jag är med i en facebookgrupp för oss stackare som har en relation till avdelning 67 i Lund. Där tipsade någon om ett program som gick på svt och som fanns på nätet. Programmet är bara tillgängligt några dagar till och idag kollade jag på det. Klicka på texten här för att komma till progrmmet. Det handlar om barnhjärtläkare och hjärtbarn i England. Det tog mig en bra stund att komma igenom programmet, många pauser.

Det jag mest reagerade på var skillnaden i att man tycks vara mer restriktiv med vilka man väljer att behandla. Att de tycks överväga bara de barn som de verkligen tror kan få det bra efter behandling. I Sverige har jag upplevt det som att man gör allt man kan, man ger inte upp utan alla utvägar ska prövas. Jag förstår också läkarnas förhållningssätt att de vill att barnen ska kunna ha ett relativt problemfritt liv efter operationer och att bördan inte ska bli så tung för föräldrarna. Jag reagerade också på att kirurger fokuserade väldigt mycket på riskerna med operationerna. Vi har ju givetvis också fått risker förklarade för oss inför varje operation, men ändå känt att det varit mer fokus på vad som ska åtgärdas och hur den postoperativa vården kommer att se ut.

Jag har hur mycket som helst jag skulle kunna skriva om det här, men för det mesta känns det som att jag är för färgad av mina egna upplevelser och känslor för att det kanske ska kunna bli något bra.

Jag är hursom enormt tacksam för att Victor finns här hos oss och att de läkare som finns runt honom både i Växjö och i Lund är alldeles fantastiska.

Återigen, så kanske detta program kan vara sevärt för att också se på ett större sätt hur vi har det.

This entry was posted in Victors hjärta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,987 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>