En vecka med rivstart

När vi skulle iväg på morgonen såg jag på Victors fot att han börjar få en sån där “blåsa” igen. För någon vecka sedan lyckades han trampa på något här hemma (typ något gruskorn eller något som gjorde hål på huden) och sen har det blivit lite infekterat. Nu tänkte jag att detta lämnar vi inte åt ödet utan lika bra att ta det med vården innan det faktiskt blir inflammerat och allt ballar ur som det gjorde sist. Så efter att jag lämnat barnen (hann ta idolkort på tån innan jag lämnade) ringde jag Lotta, vår livlina (eller kontaktsjuksköterska om man så vill), hon trodde inte att hon kunde göra mer än skicka oss till barnakuten där vi skulle få vänta på en ortoped så hon rekommenderade att jag ringde direkt till ortopeden och hörde efter. Där var det tyvärr några timmars kötid och beskedet jag fick där var att första lediga akuttiden var på onsdag eftermiddag så jag blev rekommenderad att åka till akuten. Det tyckte inte jag lät så skoj, och inte Silvio heller och eftersom han skulle hem snart och jag till jobbet ringde han Lotta igen som ordnade en tid på barnakuten. Där slogs något slags magiskt hastighetsrekord och dagens besök tog bara tre timmar. Ingenting gjordes egentligen, de ville vänta med att ta hål, men satte in antibiotika. På torsdag blir det återbesök och förhoppningsvis har antibiotikan gjort sitt jobb och Victor slipper ta hål på tån.

Så var vår måndag.

Denna veckan blir en kortisvecka då Silvio jobbar i helgen. På lördag ska vi på julbord med hjärtebarnsförbundet, egentligen skulle vi varit där hela helgen, men med Silvio som jobbar ids jag inte riktigt köra honom fram och tillbaka hela tiden så vi nöjer oss med julbordet.

Något som hände lite hastigt och lustigt är att vi får tillökning i familjen på fredag. Förra året skaffade vi katter och de är kvar med hälsan i behåll. Men vi utökar djurbeståndet med en hund. Jag har velat ha en hund i åratal, men det har aldrig fungerat riktigt med livet i övrigt. Förra sommaren bestämde vi oss att vi ska ha hund när det funkar och nu funkar det faktiskt så bra det kan och rätt tillfälle dök upp. Och som sagt, det gick undan, men på fredag kommer den nya huliganen.

[Inlägget förblir bildlöst om inte någon önskar idolbild på Victors tå ;) .]

This entry was posted in Övrigt, Resor, Vardagsliv, Victors hjärta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,315 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>