En intressant dag

På förmiddagen hade vi seminarie i skolan. Vi redogjorde för det vi lärt oss om “Konsten att vara chef” och “Intersektionalisering”. Krångligt ord det där sista, men ämnet är sanslöst intressant. Kortfattat handlar det om maktordning och hur vi tillskrivs eller snarare avskrivs makt på grund av kön, etnicitet, hudfärg, klasstillhörighet, sexuell läggning, funktionsnedsättning och liknande faktorer. Det är ganska skrämmande hur man förutsätter att någon exempelvis är chef på grund av dens attribut. Jag är alldeles övertygad om att jag gör det själv hela tiden. Det tas för givet att det är en svensk, vit, medelklassman som är chef.

Över till något annat som en del uppmärksammat på min facebook är att vi beslutat oss för att omplacera Casper. Det är inte rätt att ha honom kvar då han inte kan få all den stimulans som han behöver. Jag vet ju innerst inne att han inte var rätt från början då mina tankar kring hund har varit en liten hund, allergivänlig och som tycker om att jobba, men som ändå mår bra av att chilla. Alltså prick allt som inte Casper är. Med det inte sagt att han inte är otroligt omtyckt och en kär familjemedlem, för det är han verkligen det “lilla” godbiten.
Jag hade annonserat i en grupp där jag inte fick så många svar, men ett par klockrena som tyvärr fick avböja i sista sekunden.
Jag provade att annonsera i ytterligare en grupp och vips har det varit fullt ös i inkorgen. Jättekul, men lite tidskrävande. Det finns ett par intressenter som vill träffa Casper. Min bonussyster vill också gärna ha honom, men i så fall måste det ordnas med transport till Stockholm. Såklart hade det varit allra bäst för mitt mattehjärta om hon tog över då det är någon jag känner och jag vet att han skulle få det hur bra som helst. Men den där transportfrågan alltså…
Och detta var också en liten blänkare till andra som läser och tror sig ha eller veta om det perfekta hemmet för Casper, hör av dig.

Nåväl, nu är det sovdags för det har varit en lång dag. Imorgon ska jag “bara” vara hemma och plugga för att sedan avrunda dagen med jobb.

Förresten, ny favoritlåt.. typ sist av alla i hela världen. Den här versionen är underbar.

This entry was posted in Hund, Skola, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,736 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>