Att det kan vara så roligt

Ju äldre barnen blir, desto roligare är de. De är så himla häftigt hur de hela tiden utvecklas, har en massa funderingar och går att ha roliga konversationer. Bebisar i all ära, men det är nu det börjar bli roligt på riktigt.
De har frågor och fungeringar om allt mellan himmel och jord, ibland vill de bara söka bekräftelse på att spöken inte finns på riktigt. För visst är det så? Eller?

Just nu är det massor av tankar kring julen och huruvida tomten finns eller inte. Barnen vill gärna tro på tomten, men är samtidigt väldigt medvetna om att det är någon som klär ut sig till tomten. Jag lämnar frågan öppen och låter dem själva fundera lite på hur det är och komma fram till sina egna svar och sanningar. Snart nog är magin bruten ändå.

Just det där med motfrågor tycker jag är spännande att använda när barnen frågar saker. Det är inte för att underhålla dem fakta, men ibland är de snabba på att fråga utan att själva fundera på hur något förhåller sig. Jag ber dem ofta att själva besvara sina frågor och utefter det kan vi resonera kring hur det är.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,822 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>