Hej måndag och ny vecka

Denna veckan är det fullt upp. Imorgon har vi något slags handledningsseminarie i Värnamo och på fredag är det omtenta för en slöfis som mig. Mycket att pyssla med alltså. Jobb blir det inte lika mycket utan bara onsdag och torsdag.

Igår kunde jag inte somna för jag fick så himla många syidéer som jag funderade på, men till sist hittade sömnen även till mig även om det blev i senaste laget. Jag funderade också på om jag kunde integrera lite av syendet i mitt företag. När jag nu ska köpa en ny maskin blir det med största sannolikhet finare sömmar och det känns då mer säljbart. För övrigt är det ju väldigt kostsamt att sy, särskilt när det egentligen inte behövt så mycket mer i barnens garderober, men det finns ju så mycket fina tyger och huvudet är fullt av idéer. Det är svårt att hålla försäljning på en hobbynivå. Det har varit lite diskussioner om det i en facebookgrupp jag är med i och det tycks vara ändrade regler för hobbyverksamhet vilket bland annat innebär att man inte får gå med vinst, man får inte på något vis marknadsföra sig och man får inte ta beställningar utan det man säljer ska vara sådant som “blir över” och man får bara ta betalt för material och eventuell arbetstid. Lite att fundera på alltså. Fördelen är väl att jag redan har ett registrerat företag med F-skatt, moms och hela tjofaderittan.

Idag känns det lite småtrist att sitta inne för ute är det fint väder för första gången på evigheter. Det har ju verkligen varit en seg vinter. Annars brukar ju snö och solsken pigga upp, men snö har det inte ens varit en vecka sammantaget och sol vet jag knappt när det var senast. Det känns i hela kroppen att vädret är något annat idag. Efter en grå, regnig och lerig vinter hoppas jag på en fin vår, det behövs för energin.

This entry was posted in Företagande, Övrigt, Pyssel, Skola, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,751 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>