Vardagen är här igen med buller och bång

Ja, jösses. Inte har jag varit pigg idag heller så det var till att bita ihop på jobbet. Det var visst inte bara jag som var trött och hängig där så det där med ledighet är nog inte nyttigt ;) .

Imorgon blir det lite uppsatsskrivande innan jobbet, på torsdag grupparbete och sen är det ju fredag och helg igen. Skönt med kort vecka :) .

Idag pratade jag och en kille på jobbet om en grej som han hade funderat mycket på, men inte riktigt fattade grejen med och ärligt talat kunde nog inte jag ge något jättebra svar också då det han undrade om inte är något problem för mig. Men hursom, han undrade varför det är så fult att fråga om ålder, att det nästan kan anses förolämpande att fråga om någons ålder. Ofta gör man det ju för att man är nyfiken och det är väl egentligen inte konstigare än att fråga någon vad den heter eller kommer ifrån. Typ. Hursom, därifrån han kommer är det inte alls tabu att prata om ålder utan det är snarare tvärtom, något det pratas mycket om och att tex vara gammal är inte något dåligt. Det första jag tänkte på var ju det där med att man aldrig ska fråga en dam om hennes ålder. Är vi svenskar så rädda för ålder, villv i vara unga? Eller vad handlar det om? Skulle vara kul med lite reflektioner om någon orkar svara :) .

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>