Jag vet inte riktigt

Jag finner liksom ingen bra rubrik till detta inlägget. Det kommer inte att handla så mycket om mig, inte om familjen, inte företaget, jobbet. Ingenting. Utan något helt annat som jag ändå tänkt mycket på och som jag tänker på lite då och då. Kanske för att jag online umgås med andra människor som tycker ungefär som jag. Nämen alltså.

Jag kani nte sluta förundras över främlingsfientligas brist på vett. Igår, eller idag hörde jag på radion då de intervjuade en person som var/varit med i SDU. Han pratade om hur han blev hotad och fick sin bostad klottrad och liknande. Det jag någonstans reagerade på var att han tyckte att det var alldeles fruktansvärt att han inte kunde få ha sina politiska åsikter i fred och slippa trakasserier och hot. Jag tycker personligen inte på något sätt att hot, trakasserier och våld är en bra väg att gå för att visa sitt missnöje över rasism. Men det jag ändå reflekterade över var hur i hela fridens namn han kan sitta och försvara en politik som innebär att Sverige inte ska få ta emot invandrare, jag tänker då på alla de som faktisk flyr från just hot, våld och trakasserier för exempelvis sin politiska åsikt. Då borde ju den här killen från SDU snarare förstå varför man faktiskt borde vara tolerant. Jag förmodar dock att hans tankeförmåga inte räckte så värst mycket längre än till att tycka synd om sig själv.

Idag har det florerat ett “intressant” klipp från radio där en person från SvP i Mora intervjuas. Intervjun är riktigt märklig och gå på något sätt ut på att vi inte ska ta emot några invandrare. Reportern frågar hur han då tänker sig att det ska fungera i Mora som har en gammal befolkning med dålig tillförsel av yngre, vilka ska försörja de gamla och ta hand om dem, för det behövs ju invandrare också för att få ihop den ekvationen. Om han har något svar på den frågan? Nja, han svarar något i stil med att man kan väl lösa problem på andra sätt än genom att ta emot invandrare. Hur vet han inte eller vill inte svara på. De flesta av frågorna har han inget svar på alls. Han anser dock att nordeuropeisk invandring kan vara okej för de ser ju ändå lite svenska ut. Intervjun blir märkligare och märkligare.

Så, vad kan man säga om detta. För det första är det (för mig) väldigt enkelt att inte vara främlingsfientlig. Om jag ogillar en person beror det på något annat än dens ursprung. För att fortsätta tycka att alla har ett lika värde behöver jag bara fortsätta vara mig själv, jag behöver inte krånglia till det med märkliga partier. Och jag slipper göra mig till rikspajas så fort jag försöker tänka.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,742 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>