En lördag avklarad

Det har varit en lång dag. Victor som snittar sju timmar sömn per natt vaknade redan vid 5 idag. Vid det laget var jag inte så värst pigg för jag somnade vid 2 så.. ehhh. Lyckades få honom att pyssla med lite annat så att jag kunde sova en stund till sen. Men alltså, hans sömnvanor är brutala. Vi har ju jobbat med dem länge och det finns ju såklart önskemål från vården att han ska somna tidigare på kvällarna för att få sin sömn, men tidigare innebär också att han vaknar tidigare, de få gånger han sover mer än sju timmar är lätträknade om man säger så.

Nåväl, vi hade ju ändå planer för dagen så när jag vaknat till liv och alla duschat åkte vi ner till stan. Barnen behövde lite mer sommarkläder, en del har ju liksom försvunnit till pappan så lite påfyllning behövdes för att inte behöva tvätta halvtomma maskiner mest hela tiden. Victor ville också köpa spelkulor då spela kula är the big thing på hans skola så givetvis fick han några stycken. Lovisa köpte förra året, men har sedan inte direkt spelat, hon tycker nog mest att de är fina. Lite glass blev det också i solskenet innan vi rundade av med lite lek och fika i Strandbjörket.

På hemvägen fick vi vattna kolonilotten, jag är där varje kväll och vattnar, det behövs i värmen och ändå känns det inte tillräckligt. Skulle nog behöva vattna ännu mer egentligen, men det börjar gro på sina håll så det ska bli spännande att se vad som händer. Just nu blev det ju lite spontant och oplanerat, men till nästa sommar ska det bli en bättre struktur på odlingarna och lite mer genomtänkt.

Imorgon tar vi oss an Ingelstad, det var alldeles för länge sedan vi umgicks med favoritfamiljen, men det blir ju så ibland när det händer så mycket annat. Det sköna med dem är ju att det är helt okej att tiden rinner iväg ibland och trots att vi inte ses eller hörs på väldigt länge så är allt som det ska och det är bara att ta vid där vi slutade sist. Och sist.. oj, det var i vintras. Och även om det känns som nyss har det ju hänt massvis sen dess så nog finns det samtalsämnen som räcker länge.

Att det är ledigt på måndag känns himla fint, det behövs en liten extra ledighetsdag. Vi får se vad vi hittar på då. Något ska vi nog kunna sysselsätta oss med innan det är dags för barnen att riva av läsårets tre sista skoldagar och trumfa med avslutning på fredag.

This entry was posted in Barnkläder, Odlingslott, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

69,327 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>