Ännu en bok

Jeannette Walls – Glasborgen

Baksidetext: Jag satt i en taxi och funderade på om jag var för uppklädd för kvällen, när jag kastade en blick ut genom rutan och såg mamma rota i en sopcontainer. [...] Det var månader sedan jag hade sett henne, och när hon tittade upp greps jag av panik för att hon skulle se mig och att någon som var på väg till samma fest skulle få syn på oss tillsammans, och mamma skulle presentera sig och min hemlighet skulle vara avslöjad. Jag gled djupare ner i sätet och bad chauffören vända och köra mig tillbaka till Park Avenue.

Jag tycker: Det verkar ha varit populärt senaste åren med böcker som avser skildringar om kassa uppväxter. Denna boken är knappast ett undantag utan följer övrigt jag läst i genren. Familjen var urfattig, pappan alkoholist, ett evigt flyttande och kämpande för att överleva. Nu är allting bra.
Trevlig bok, saknar tyvärr det rätta språket, men det blir lätt så i den här typen av böcker. Kan inte påstå att den var varken bra eller dålig, mest ok.

Så, nu släpper jag det här och ger mig på alla andra köpta och lånade böcker. Blev ju en rejäl dos fantasy som hittade hem i helgen :) .

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,675 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>