Ska det vara så?

Nedan kommer ni att få se en väldigt suddig och grynig bild på Victors arm. Den svarta pricken är märket efter sprutan, sen kan man se att det är blått runt det för att slutligen vara rött på större delen av överarmen. Det är svullet och varmt, men han verkar inte ha särksilt ont. Jag vill minnas att det blev lite sådär förra året också, men det verkar vara lite mer nu. Eftersom han mår bra drar vi inte på några stora växlar idag, men passar på att fråga någon av BVC-sköterskorna imorgon när vi ändå ska till öppna förskolan. Jag frågade ju i tisdags om det var några biverkningar såsom feber då han fick lite feber förra året, men det ska inte vara det på detta vaccinet. Victor tycks vara den där lilla procenten som ändå får en reaktion. Nåja, han mår bra och alternativet kan vara så mycket värre.

This entry was posted in Victors hjärta. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ska det vara så?

  1. Tella says:

    Blåmärken efter nålstick är inget ovanligt, särskilt inte på de som har blodförtunnande mediciner som Victor har. När man sprutar in vaccinet blir det ont om plats i vävnaden runt instickshålet, och därför tar det ett par dagar för det lilla området att anpassa sig till att allt är som vanligt igen.
    Svullnaden beror också på det, medan värmen beror på att kroppen jobbar på att få vaccinet från det området ut till resten av kroppen=ökad aktivitet.
    Ingen fara alltså!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,855 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>