Nästan som vanligt

Idag kom vi iväg till öppna förskolan en sväng. Där bjöd ett av barnen på tårta då han fyllde år. Det var allmänt lite lugnare och mer avslappnad stämning då vi inte var så värst många som var där. Det kan också vara skönt.

Efter det har det mest varit fullt ös medvetslös i vanligt ordning. Och inte har jag hunnit med något av det som skulle hinnas.

Sen måste jag fråga. Någon av ni läsare borde ju lyckats få barn att sluta med blöja. Hur sjutton lyckas man? För jag vet inte vilken gång i ordningen har vi tagit itu med Lovisa då hon skulle vara hemma några veckor och vi kan ha koll på henne hela tiden. Men det går inte. Hon kissar och bajsar överallt utom i pottan/toaletten. Vi sätter henne på toan ganska så ofta och även när hon ser ut att vara nödig. Vi frågar ofta om hon behöver kissa, men får bara till svar att hon inte behöver eller inte kan. Sitter hon på toa får hon myror i brallan omgående och tycker att hon är färdig eller att hon inte kan kissa. Hon vet mycket väl att hon ska säga till om hon blir nödig, men likt förbaskat går hon ändå och kissar på golvet. Alltså – hur gör man?? Jag orkar liksom inte försöka hur länge som helst och hon visar aldrig några framteg, det går lika dåligt som när vi började med potta när hon var typ ett. En enda gång har hon lyckats klämma ut ett par droppar i pottan. En gång. Hon fyller snart fyra och jag vetifan hur vi ska lyckas med det här.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>