Fullspäckad måndag

Idag har vi verkligen gått all in och haft fullt upp hela dagen. Vi började lite lugnt med öppna förskolan i vanlig ordning. Där var det fullt ös som vanligt. Efter det skulle vi till stan för att ta itu med glasögonen samt ta med Silvios lunchlåda som han hade glömt hemma. Allt gick bra och vi avslutade med gott fika på Askelyckan.

Nästa anhalt var Tassar & Morrhår för att köpa mat till katterna. Det går åt lite mer mat än beräknat eftersom Victor får för sig att blanda maten med vatten och sådär. Dumt! Vi passade också på att tvätta den sjukt smutsiga bilen eftersom det var lite plusgrader, sen handlade vi lite mat innan vi tog en kissepaus hemma.

Sista aktiviteten på schemat var danslektion. Det var några på den närliggande högstadeieskolan som ordnade barndans idag så vi och några kompisar från öppna föskolan gick dit. Det gick väl lite sissådär, halva lektionen ville barnen bara sitta i mitt knä, men sen busade de loss lite.

Hemma igen blev det matlagning och sen sa Victor att han hade petat in en pärla i näsan… som givetvis satt fast. Silvio satte sig och ringde sjukvårdsrådgivningen och jag förberedde mig på en kväll på akuten. Nu slapp vi det för jag tog mig an google och hittade att man kunde prova något som kallas “föräldrakyssen”. Vi provade och pärlan kom ut igen. Slutet gott, allting gott. Jag ska fortsätta med tvättstugan.

Föräldrakyssen: Man lägger barnet i knät och låter huvudet vara lägre än kroppen. Håll sen för den fria näsborren och andas kraftigt i barnets mun, ungefär som när man ska göra konstgjord andning. Ut kom pärlan med allsköns snor och blod.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

One Response to Fullspäckad måndag

  1. Erika says:

    Jag fnissade lite när jag läste detta. Först åt att han stoppade in en pärla i näsan (Lite Lisabet i madicken över han :) ) och sen att ni faktiskt fick ut den själva. Vilka superpäron era ungar har! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,859 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>