Poängräkning

Idag gjorde jag något jag länge velat göra, jag blev medlem på Viktväktarna. Hade jag vetat det när jag vaknade hade jag ätit en nååågot bättre frukost, men jag tror jag får ihop dagen ändå. Jag gillar tanken att jag egentligen får äta vad jag vill så länge jag håller mig inom en viss ram, det är ju egentligen samma som kaloriräkning, men detta känns ändå smidigare på något vis. Lite extra pepp har jag blivit av att se Jennies fina resultat, jag har ju dock en hel del mer att gå ner. Jag tänkte ge det detta året och hoppas att jag är i mål innan nyår.

Det har ju verkligen gått upp och ner sen jag gav mig in i gravidkarusellen för snart sex år sedan. Jag vägde 75 kg när jag blev gravid med Lovisa, kräkte mig ner till 72 innan det vände igen. Sista vägningen innan förlossningen stod vågen på modiga 110 kg. De första 10 kg gick ju av bara farten då de var relaterade till att vara gravid, ytterligare 10 kg försvann  ganska smidigt och jag vill minnas att jag vägde ca 90 kg när jag blev gravid med Victor. Än en gång hoppade vågen upp till 110 kg lagom till förlossningen. Sen hände det nog inte så mycket, vi var ju på sjukhus i ungefär en månad, jag hade ont efter snittet och foglossning så det var inte mycket som fungerade. Jag lyckades äta “jag måste bli pigg nu-choklad” tills jag vägde 113 kg.
Då fick jag lite nog. En magsjuka i början av sommaren tog snabbt bort sötsuget och sen rann kilona av ganska snabbt. Jag började även röka under sommaren (jag var ett smärre vrak efter att Victor med nöd och näppe klarade livhanken) och rökningen sätter ju igång en smått sinnessjuk förbränning i kroppen (min iaf).
Det tuffade på neråt och för ganska exakt två år sedan var jag mitt uppe i att jobba natt och nådde min bottennotering på 77 kg. Det kändes riktigt bra just då. Tills det började vända igen, jag gick från nattjobb till tvåskift, återigen blev det en hel del choklad på menyn i hopp om att hålla mig pigg. När jag dessutom slutade röka 25 augusti drog det iväg ännu värre.
Idag vägde jag in mig för att veta vad jag hade att utgå ifrån, vågen stannade på 106,6 kg. Inte okej i något avseende. Helst vill jag landa någonstans på 67-70 kg, det skulle kännas fint. Som sagt, nu ger jag det här detta året. Idag är det tisdag och min första dag så på tisdagar kommer jag framöver plåga mig själv (och er) med en bild på vad vågen visar. Eftersom jag kör onlineversionen kan jag inte skämmas för någon annan utan ni får bli de där som jag visar vikten för tills det blir ordning på den.

This entry was posted in Från soffpotatis till superpingla. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,862 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>