Vilken söndag, på gott och ont

Silvio jobbade ju idag också. Så jag och barnen skulle försöka få lite ordning på tillvaron. Mest jag kanske. Något som misslyckades kapitalt på i stort sett alla plan. Först var jag trött så jag ville ligga och läsa en stund, den var jag ensam om att tycka, istället skulle jag lösa konflikter på löpande band. När jag hittade lite ork till att göra det jag skulle bröt nog helvetet ut på riktigt. När jag skurade köksgolvet kom Lovisa och sa att Victor pysslade på hennes väggar. Och ja.. jag känner ju Victor och vet att  han är den mest destruktiva unge som finns, förstörelse är hans största intresse så han hade målat på Lovisas väggar, dörr, golv, möbler osv. Glad mamma? Not so much.

Så skulle vi få besök av våra favorittjejer också, det var nog det som räddade min dag. Lite lagom när jag står med disken, Victor gråter i högan sky, Lovisa försöker byta kläder, jag är genomsvettig med diskblöt tröja och arg med en tvättid som snart börjar… då ringer det på dörren. Hannah tar det med ro och tycker det är skönt att det inte bara är kaos hemma hos dem. Saker löser sig efterhand och köket blev till sist så pass okej att vi kunde bara en kaka och fika lite. Barnens rum såg ut som bomnedslag och det får de fortsätta göra tills imorgon.

När vi vinkat hejdå till gästerna och jag försökt fixa lite kvällsmat skulle vi åka och hämta kött som jag beställt. När vi kommit iväg lite lagom sena kommer jag på att jag behöver tanka, ganska långt hemifrån där nyckeln till tanklocket är. Hem igen, hämta nyckeln, tanka och hämta köttet. Vi var säkert där 10 min innan stägning så bra jobbat ;) . Sen var vi nog ändå trevliga för vi fick en påse karameller och barnen fick goda äpplen att äta på hemvägen. Ja.. varför bestllde vi kött? I och med matkassarna är vi ordentligt bortskämda med BRA kött och det finns inte mycket av det i affärerna, men då de vi får matkassar av även har en liten gårdsbutik går det att beställa kött och hämta i butiken så det var lite påfyllning till frysen så vi klarar även helgerna.

Imorgon är det vardag igen, lite efterlängtat sådär. Silvio jobbar sent och min skola börjar igen först på onsdag, men jag tänkte ägna lite tid åt mitt företag nu när jag verkligen har tid över så barnen har slut på ledigheten och får gå lite på halvfart den här veckan, lite kortare dagar än normalt, men det kan ju vara skönt det också. Snart väntar ju långhelg igen.

This entry was posted in Matlagning, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,688 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>