Lördag

Här är det fullt ös minst sagt. Är det inte det ena så är det det andra. Helgvilda barn, städning och ja.. just nu rensar Silvio avloppet i köket. Sjukt äckligt, men stopp är ju dumt.

När vi inte orkar städa eller få ordning på barnen funderar vi på vad vi ska köpa på IKEA näste helg och jag funderar på smyckedesign. Ganska trevliga problem alltså ;) .

Måste säga att dagens mat blev himla god. Ganska otippat eftersom jag blandade i lite av det mesta jag hittade. Kyckling i smarrig sås blev det och konsistensen på kycklinge blev så himla klockren, mör och fin.

Jag hade ett paket kycklingfilé som aldrig tinat klart så det var nog mer fryst än tinat. Dessa la jag i en oljad panna med lite salt och peppar på så de fick värmas upp lite. Under tiden fixade jag såsen. Jag tog ett paket grädde och ett paket crème fraiche, två matskedar dijonsenap, en buljongtärning, paprikakrydda, timjan, oregano, salt och peppar. Jag hittade även en färdig kryddmix som det bland annat var lite salvia i, så den kryddan är ju också ett tips. Hällde såsen över de fortfarande ganska frusna kycklingbitarna och lät att puttra under lock på låg värme ungefär en timme. På slutet hade jag i en ask babyspenat. Det hela serverades med ris och ärtor. På grönaksfronten kan man ju ha större fantasi, men jag orkade bara fixa lite ärtor till barnen.

This entry was posted in Matlagning, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,807 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>