Kan man kalla det studieskada? Avdelningen för klagomål.

Ja, jag kan ju inte kalla det för yrkesskada eftersom jag aldrig arbetat med det, men alltså… äsch.. man behöver inte vara systemvetare heller för att förstå idiotin.

Kommunen lyckas bra när de ska implementera nya system. Eller, nej vänta, de misslyckas totalt.

Sen något år tillbaka har vi använt ett system som heter Dexter där vi ska lägga in dagistiderna. Från detta läsåret är det extra viktigt att det görs rätt eftersom de pengar som ska fördelas till de olika förskolorna baseras på hur mycket tid barn tillbringar på förskolan. Nåväl. Systemet är askass på så många plan så det är inte klokt.

  • I början blev det alltid fel schema. Jag skrev in tider, men samma tider visades inte för personalen. Vi fick rätta tider mest hela tiden och de blev ju lite förvånade ibland om vi dök upp på en “ledig” dag.
  • Gör man ett schama för exempelvis en vecka och sen av någon anledning inte gör ett nytt schema börjar systemet om med det gamla schemat. Det är ganska opraktiskt då vi måste lägga in tider till kvällsdagiset separat. Ibland går de ju inte kvällar på några veckor, men det blir ändå tider i schemat även om man skickar in ett tomt schema.
  • Det finns ingen möjlighet att ändra ett redan inlagt schema. Om man exempelvis behöver ändra tiden någon dag så måste man ändra även i Dexter. Har man då lagt in ett schema för några veckor är man i regel inte supersugen på att skriva in hela schemat igen. Jag försökte vara smart och skrev in schema för sex veckor med blandade tider. När jag gjort det fick Silvio nytt schema så jag fick skriva in alla tider igen. På torsdag behöver jag ändra tiden och utöka den med typ en timme. Om jag orkar ändra och skriva in (numera) fem veckor?

Så jag skrev ett mail till personen på kommunen som sägs vara ansvarig för systemen. Mailet är läst, men obesvarat. Jag väntar med spänning.

Nästa instans som gått och blivit med nytt system är biblioteket. För några veckor sedan skapade jag ett login och sådär. Idag skulle jag reservera lite böcker. Döm om min förvåning när:

  • det inte finns någonstans på hela sidan där man kan logga in. Efter en snabb koll på facebbok insåg jag att jag inte var ensam om den upptäkten.
  • sidan är ju inte ens färdig. En del saker står på svenska, andra på engelska. Uppgifter finns inte ifyllda och på en del ställen är det exempel från de som sidan är inköpt av. Fint.
  • jag orkade inte mer.

Det känns som om Växjö kommun skulle behöva lite hjälp av någon som har koll på de mest basala funktionerna i ett system och som kan sätta upp någon slags specifikation vad som bör ingå innan man köper något. Ni kan ju skriva en kommentar om ni vill anställa mig. Jag lovar, jag är bättre än den som inte existerar.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,767 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>