Att lära sig nya saker

Idag har jag gjort något som är helt nytt för mig. Jag gav mig på att laga min cykel. När jag var liten hade jag punka mest hela tiden, men då fixade ju pappa det. Han fick stå många sena kvällar i tvättstugan och skruva. Sen har jag klarat mig från punka. Tills nu då Silvio lyckades skaffa det på min cykel. Eller nu och nu, det var ju typ i våras, men först idag tog jag itu med det.

Första problemet var att jag var tvungen att stjäla min cykel. Något smartass hade försökt ha upp låset jag hade på. Jag hade bara ett vajerlås med kod och verket som visade siffror var borttaget. Så himla trist. Så det blev till att såga av vajern.

För någon som aldrig i hela sitt liv fixat med en cykel annat än höja sadeln och spänna åt kedjan kändes det ganska komplicerat att montera av hjulet då det rörde sig om bakhjulet med alla växlar, kedjan och sånt. Men det gick bra det också efter mycket skruvande och svärande.

Svordomarna fortsatte sedan när jag skulle montera på det nya däcket och den nya slanger, att jag lyckades trassla ihop kedjan och skaffa mitt livs första oljeskitiga händer gjorde ju inte saken bättre. Lagom tills det var dags att fara till jobbet hade jag fått ihop allt. Inte 100% bra och någon grej hamnade fel så imorgon ska Silvio och barnen ordna med det sista.

Egentligen skulle jag ju skrivit tenta imorgon, men efter bilhaveri igår och cykelskruvande idag finns det ingen rimlig chans att jag klarar tentan. Jag väljer istället att lägga tiden på den tentan jag ska skriva på måndag. Fullt fokus på den fårn imorgon alltså :) .

En annan lite “rolig” sak. Silvio tyckte att det luktade mycket kiss längst ner i trapphuset. Jag trodde att det nog kunde vara någon läcka i något rör då det pågår en del arbeten i huset, men Silvio trodde stenhårt på att det var någon/några som kissade. Jag hade lite hopp om att folk inte var så himla ociviliserade utan att de faktiska går ut och kissar i någon buske om det behövs. Ack, så fel jag hade. Efter att jag gjort en felanmälan om lukten till hyresvärden fick jag idag syn på den här lappen i trapphuset. Vissa dagar är man mer sugen att flytta till eget än andra..

This entry was posted in Övrigt, Skola, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

117,334 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>