Nu blir det helg för hela slanten

Silvio ska visserligen jobba en sväng på söndag, men det kan nog vi andra överleva ;) .

Idag fick jag hem ett efterlängtat tyg och det hänger nu på tork efter tvätten. Anledningen till att förtvätta tyg innan man syr är att man slipper oönskade överraskningar sen. Tyget krymper färdigt, vrider sig färdigt och släpper eventuell färg. Det jag och säker andra märker med kläder man köper är att de tappar lite form, färg och liknande efter tvätt och det är ju ganska trist så lika bra att förbereda med tvätt.

I väntan på att tyget torkar har jag förberett med att rita ett klänningsmönster. Jag är sjukt sugen på att prova det då jag freestylat lite igen. Det är bra med färdiga mönster för att få rätt proportioner och en del trixiga linjer såsom ärmhål, men sen är det roligare att ändra och göra det till något helt eget.

Tyget är alldeles bedårande och jag har även sett det uppsytt i en vuxenmodell så det passar inte bara till barn. Om du vill se vad som blir av det så går det finfint att följa mitt syende på facebook —> LÄNK!

This entry was posted in Pyssel. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>