Mest tandläkare

Alltså, jag känner mig fortfarande helt golvad efter boken jag skrev om igår.

Men idag är en ny dag och den inleddes med tandläkarbesök för den unge herrn i familjen. Han går ju ganska ofta eftersom det är superviktigt att han inte får några inflammationer i munnen. Allt såg fint ut och det var ju bra. Hans två framtänder i nerekäken har varit lösa jättelänge och de nya har kommit upp, men de gamla vill inte släppa taget, mest för att han tvärtemot alla andra barn inte vill vicka på dem tills de lossnar. Hursom. hygienisten var lite orolig för det eftersom det är svårt att borsta bland alla tänder, men tandläkaren var lite mer chill och tyckte att vi kunde fortsätta vänta. Annat var det med Lovisa förra veckan eller förrförra kanske det var, hos henne har tandtrollen byggt små bostäder igen så det blir nya lagningar till hösten. Konstigt det där, hur olika det kan vara. Barnens tänder får samma skötsel och Victors är alltid jättefina och Lovisa får bara en massa hål. Nåja, vi är ju alla olika med det där och Victor tycks brå på mig, men Lovisa på Silvio.

Jag passade även på att boka in en tid till mig själv då jag behöver en bettskena till nätterna. Jag biter ihop en hel del och gnisslar tänder. Det leder till att jag för det första inte kan gapa ordentligt, krångligt att äta alltså. Sen gör det ju även ont i käken, huvudet och ibland tänderna. Det syns även på tänderna och jag vill ju inte förstöra dem så min lön får väl denna gång gå till något så spännande som en bettskena. Det där bitandet tycks jag ägna mig åt i synnerhet när jag är stressad, men hela mitt liv känns som ett enda stressmoment på olika sätt så det är lite svårt att bryta, men jag får komma på något vettigt. Vore det inte för att jag inte vill vara gravid eller ha några fler barn skulle ju någon slags årslång föräldraledighet vara ganska trevlig, men jag inser ju att det bara är någorlunda stressfritt när man får sitt första barn sen är det full fart i ekorrhjulet ;) .

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,675 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>