Sällan blivit så berörd av en bok

Att jag läser och läser ganska mycket är väl inte direkt en hemlighet. Är jag inne i en bra läsperiod går det åt några böcker i veckan. Att jag läser lite av nästan allt har kanske inte heller varit svårt att missa även om jag undviker en del.

Igår började jag läsa boken på bilden och idag var jag klar med den, ett par timmars sömn blev det, men i övrigt någon form av streckläsning. Jag tycker om att läsa böcker som på något vis behandlar något som har hänt, de behöver inte vara en typ biografi eller faktabok, men att de ändå tar upp historiska händelser på ett någorlunda korrekt sätt. Typ. Hursom, boken handlar om både historia och nutid och berör ett ämne som jag är pinsamt okunnig gällande, nämligen konflikten mellan Israel och Palestina. I boken får man följa en palestinsk familj från deras bekymmerlösa liv till hur de hamnar i flyktingläger och utsätts för olika attacker från israelerna. För mig var det omöjligt att inte bli väldigt berörd och det är skrämmande att konflikten pågått så länge och fortfarande pågår. Jag försöker så smått återhämta mig från läsningen, men det går inte så värst bra så det enda jag kan göra är att rekommendera andra att läsa den för att få ett perspektiv på det som pågår.

This entry was posted in Dagens boktips. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,719 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>