Taskigt läge

Inför Lovisas skolstart behövde vi få lite ordning på arbetstiderna då det inte känns särskilt bra att hon börjar skolan vid 8 och sen inte kan bli hämtad förrän 21 på kvällen för att behöva gå upp igen dagen därpå. Kvällstid kräver ju liksom lite sovmorgon. Jag är ju i den hopplösa sitsen att jag bara jobbar kvällar även om jag tänker flagga för att dagtid vore lämpligare på jobbet. Silvio har blandade tiden och får lite vad som helst mellan 7-21 med blandning mellan korta och långa pass. Alltså ingenting som passar någon som måste vara i skolan klockan 8 varje dag.

Silvio hörde sig för på jobbet om hur han skulle göra och de kunde inte ändra så att han bara fick dagtid. Däremot kunde han välja att låsa en dag i veckan då han alltid ska jobba dagtid och i övrigt får han önska dagpass. Chansen att få dagpass ökar om han går tillbaka till att jobba varannan helg så det får bli så. Inte helt idealiskt, men nu fungerar det ju bättre med helgjobb än det gjorde innan då det största problemet var att jag förlorade så himla mycket pluggtid på det.

Nu håller vi tummarna för att det blir så bra som möjligt det här. Och sen önskar jag lite vettig lagstifning som skulle förenkla för arbetstagare att kunna arbeta på tider som passar med familjen. Slår man ut det där med anpassade tider på ett helt yrkesliv så rör det sig egentligen om ganska få år, någonstans mellan att barnen börjar skolan och tills de kan ta hand om sig själva lite bättre.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,734 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>