Att ha fått nog

Ja, det var väl det artikeln i dagens Smålandsposten handlade om. Att ha fått nog av buslivet i vår stadsdel. Det var spännande att läsa för jag visste inte vad Silvio hade sagt till reportern och vi har ju inte alltid samma åsikter om saker och ting, men den här gången tyckte vi allt lika. Och inte är vi ensamma om det heller. Igår skrev min vän Martin om detta utifrån en ledare från ovan nämnda tidning.

Och jag har ju också funderat en del på det. Jag trivs faktiskt bra på Araby, en del har säkert svårt att förstå det, men det har blivit hemma för mig och jag ser det inte som att jag bara bor här tills jag finner första bästa möjlighet att komma härifrån. Att jag vill härifrån beror mer på att jag inte tycker om att bo i lägenhet, men jag finner mig i att det är så det får vara. Dock finner jag mig inte i att det inte är lugnt på området. Att det är ett levande område tycker jag om och jag har lärt mig mycket både om mig själv och om andra genom att bo här och träffa de människor som bor här. Att jag känner mig trygg är viktigt och jag känner mig trygg här, det här är mitt hem, min familjs hem.

Jag är med Martin i vad han säger att det inte är lämpligt att bara ge en massa olika saker och aktiviteter till oss som bor här. Det är bra att det finns aktiviteter, men jag tror också att mycket måste komma från de som bor här, att de själva får ta initiativ och jobba fram det de vill ha. Förändringen måste komma från invånarna inte utifrån, och det finns mycket bra här, som dock kan behöva stöd och hjälp för att komma åt rätt håll.

Min kollega skrev något tänkvärt till artikeln som Silvio var med i och som spinner vidare på vad Silvio nämnde om att föräldrarna måste ta sitt ansvar och vara närvarande. Min kollega nämnde att det säkerligen är lättare för ungdomarna att lyssna på och rätta sig efter andra vuxna, många familjer känner varandra och när respekten för ordningsmakten är borta finns det i regel en större respekt för andras föräldrar. Min förhoppning är att detta inte är slut utan att det kommer att hända mer. Den andra personen som deltog i artikeln har skapat en grupp på Facebook och är intresserad i att få igång något som gör att det kan bli lugn och ro. Denna stadsdel ska inte vara ett ställe att bo på i väntan på någor bättre utan en levande stadsdel där man vill bo, verka på och samverka med andra delar av staden.

This entry was posted in Övrigt. Bookmark the permalink.

One Response to Att ha fått nog

  1. Martini says:

    Bra inlägg, det ska bli spännande att följa utvecklingen! Hälsa Silvio att vi köpte tidningen på campingen i Karlskrona bara för att läsa hans kloka ord. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,320 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>