Så blev det sjukdag för mig

Som jag nämnde redan i onsdags hade jag sjukt ont i ryggen. Igår borde jag kanske inte jobbat för att allt gjorde ont, men jag är ibland lite för tjurskallig för mitt eget bästa plus att jag inte ville missa mötet vi skulle ha på jobbet.

Nåväl. När jag åt frukost i morse gjorde det ont att lyfta mackan så då kände jag att det kanske inte var helt lämpligt att jobba eftersom jobbet till största delen innebär en massa lyft, många tunga sådana också så det fick bli sjukanmälan. Roligare än så är det inte. Ryggen gör inte så ont nu, men axel, armbåge och underarm gör tillräckligt ont för att jag ska känna mig lite nere. Eller som chefen sa när jag ringde och förklarade, “Då är det ju inte särskilt lämpligt att du är här”.

Nåväl. Inte bara tråkigheter idag. På förmiddagen hade vi besök av Victors arbetsterapeut. Dels hade hon lite information från sina besök på dagis och dels hade hon med sig paket till oss. Vi fick en timstock att jobba med hemma och så fick vi en tavla att jobba med. Tavlan är som en whiteboard i grunden, men sen är det inbyggd klocka och ljuspelare med en lampa för varje kvart och alla klockslag angivna. Sen har vi en massa lappar att sätta upp som är de aktiviteter eller händelser som sker under dagen. Det ska hjälpa Victor att dels veta vad han förväntas göra under en dag och dels få en lämplig tidsuppfattning. Om drygt en månad kör vi nytt möte igen för att utvärdera. Jag tror och hoppas att det kommer funka, inte helt smärtfritt, men positivt. Det finns ju ändå lappar med Tv-spel på så att det går att planera in ;) .

Vi pratade också mycket om förskoleklasstarten och som vi trodde förkastade hon givetvis skolan Victor fått placeing på så vi ska försöka påverka så att han får en skola som passar hans fysiska behov bättre. Det viktigaste är en skola om är i ett plan eftersom trappor är en otroligt stor energitjuv för små hjärtisar och ska fokus och ork finnas med hela dagen måste allt som tar energi plockas bort.

För att hoppa tillbaka till det där med smärta inser jag att jag bör kontakta en sjukgymnast i hopp om att få bukt med en del problem då det är mycket smärta som är återkommande. Tyvärr var telefontiden över dit jag tänkte ringa efter att en jobbarkompis är nöjd med den sjukgymnasten så jag får ta itu med det på måndag.

Trots sjukdag är jag inte däckad i sängen utan får ändå en extra dag med mina barn och det är inte fy skam det heller, lite plåster på såren får det allt räknas som.

This entry was posted in Vardagsliv, Victors hjärta. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>