Semesterläsning

Det är något med sommar och läsning som är svårt att ta ur mig. Det har hängt med sedan jag var liten. Jag har alltid varit en bokslukare och de där sommarloven som liten, jösses vad böcker jag tog mig igenom. Sen har det liksom fortsatt. Tyvärr har det ju mattats av sen barnens intåg i mitt liv, men jag försöker ändå få till läsning även om det inte blir i samma takt, men jag hinner gott och väl med att läsa allt jag vill läsa så det är ju inte helt hopplöst.

Inför semestern körde jag det klassiska beställa hem en massa “billiga” pocketböcker. Nu är ju förvisso inte ens pocketböcker särskilt billiga, men det dyker ju ändå upp lite erbjudanden så en liten samling blev det ändå. Lite blandad kompott, jag har mest läst böcker som ingår i serier jag redan läser.

Jag gick ut hårt med Mördar-Anders och hans vänner. Ingen bok som jag riktigt fastnade för. Det finns bara en mästare gällande humoristiska skrönor och det är Arto Paasilinna. Nog om det, ingen bok som lämnade några större avtryck.

Nästa semesterbok blev Barfotaflickan, jag har ju hitintills läst alla andra böcker om barnmorskan Cecilia Lund så det var ju liksom bara att fortsätta. Boken är ungefär som de andra i serien, lite relation, lite spänning och något att tänka på – i detta fallet tiggare.

Blå stjärnan fick bli nästa bok, även den en som är en del i en serie. Jan Guillous serie om 1900-talet som på många sätt är väldigt läsvärd. Sen kanske det kan bli lite tröttsamt med att hjältarna alltid är så himla mycket hjältar, men det är en lättsmält och spännande historielektion så nog tusan är den läsvärd. I detta fallet var det extra kul att det faktiskt var en kvinnlig hjälte.

Över sedan till lite lättsmält deckare, även den i en serie. När klockan slår fem. Deckare hör väl om något sommaren till så det passade bra. Tyckte dock inte att denna var lika spännande som tidigare titlar i serien och twisten hade jag räknat ut alldeles för tidigt.

Senaste boken, utläst idag var Färjan. En skräckis denna gången,.

This entry was posted in Dagens boktips. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,683 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>