Kalabalik

Men jag fick mig en liten rundtur.

Efter skolan skulle jag till Silvios föräldar för att sova över. Jag hann inte särskilt långt innan jag tyckte bilen vibrerade mr än vanligt samt att det ryckte i ratten. Sen såg jag något lossna och som tur var kunde jag svänga av från vägen strax därpå. Gick ut för att kolla och möttes av ett däck som inte längre såg ut som ett däck utan mest lite förvridet gummi på en fälg. Efter lite tittande i bagaget konstaterar jag att jag har reservdäck och domkraft, men inget färlgkors. Dumt. Så jag panikringer Silvio (har sjukt dåligt batteri i telefonen dessutom) som skickar iväg sin pappa. En ganska lång resa alltså. När jag väntat en stund kommer en farbror och frågar om jag behöver hjälp, jag förklarar och han åker iväg ett par minuter för att hämta fälgkors.. eller ja, sån där teleskopsgejs. Han byter även däcket och tycker att det var väl inte så märkvärdigt, det gick ju snabbt. Gulliga farbrorn. Jag tog hans regnr så jag kan skicka en liten present. Jag kunde glatt ringa svärfar och säga att jag hade fått hjälp.

Sen körde jag vidare och visste att det skulle finnas en bra väg, men jag har bara kört just den vägen på hemvägen så givetvis körde jag för långt och sen visste jag inte alls vart jag skulle, att bensinmätaren strävade mot rött gjorde inte saken bättre så efter lite (o)logiskt tänkande hamnade jag i Tranemo där jag letade efter en bensinmack ett bra tag. Fick slutligen tankat och letade fram kartboken. Redde ut vart jag skulle åka och hamnade i Ulricehamn och några mil senare var jag äntligen framme. Skolan slutade 15, jag var framme vid 20. En resa på ungefär 13 mil i vanliga fall.

Det smakade gott med mat må ni tro. Imorgon får jag med mig Fia som guid så jag inte slarvar bort mig när hon ändå ska till skolan. Sen blir det väl lite däckbyte framöver. Mamma, du hade väl kvar de andra två däcken? (Ja, jag ringer imorgon ändå)

This entry was posted in Övrigt, Resor, Skola, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,756 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>