Kaosmåndag

Precis så, det har varit som en cirkus snudd på hela dagen. Det började med att barnen inte alls ville stiga upp, Lovisa kom dock upp ganska snabbt. Victor däremot… käre tid, det tog nästan en timme att få upp honom. Han var så himla trött, vad sjutton han kan ha blivit trött av. Nåja, lite försenade till dagis blev vi och sen åkte jag vidare till campus. Jag skulle kolla om jag hittade något mer matnyttigt att ta med i vårt grupparbete, men det hittade jag inte, eller jag orkade inte leta så jättelänge heller. Jag satt en stund och läste en bok och tittade på folk, blev lite nostalgisk och ville backa tillbaka till åren jag själv bodde där.

Hemma igen lyckades jag stressa upp mig själv och sedan resten av gruppen med att läsa inlämningstidpunkt i fel kurs. Helt galet, och ingen var online och jag stressade och tyckte att ingenting var klart. Nåja, efter att jag fick veta att vi alls inte skulle lämna in arbetet idag kunde jag slappna av, titta på föreläsning och bete mig lite normalt. Barnen hämtades och vi åt kvällsmat.

Sen ringde det på dörren. Utanför stod en stackars karl som plågat alla grannar och undrat om jag bodde där, han hade en matleverans till mig som jag hade glömt bort. Ja, hur man nu kan glömma det, men jag är ju förvirring personifierad. För några veckor sedan la jag in en provbeställning på matkasse hos Familyfood och det var den som dök upp nu. Verkligen välkommet då varken kylskåp eller plånbok skulle bjuda på några större kulinariska läckerheter i veckan. Men nu blev ju allt så mycket bättre och vi får prova några nya rätter som kanske kan bli favoriter. Om vi gillar konceptet tänkte jag att vi skulle ha matkasse varannan vecka. Det är ju ganska dyrt och dessutom vill vi kunna laga egna favoriträtter mer än på helgerna. Men som sagt, vi känner efter först om det är något för oss. Än så länge känns det lovande. Att jag valde just Familyfood trots att de är dyrast är för att de satsar på närodlat och ekologiskt. Sånt gillar jag och ska jag ändå betala överpris för mat kan det lika gärna vara mat jag föredrar.

Imorgon är det äntligen den efterlängtade rullstolsutprovningen för Victor, inte nog med det – hans beställda bolltäcke får vi också.

This entry was posted in Matlagning, Skola, Vardagsliv, Victors hjärta. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kaosmåndag

  1. Nina says:

    Familyfood är den matkassen som mammas Johan jobbar med. Tror att äggen, om ni får några kommer från mina kusiners pappas gård och de är suuuuupergoda! :)

    • Emma says:

      Fick inga ägg nu iaf, men maten är nice även om den är sjukt dyr.. men så är det ju med alla kassar. Plus för fräscha och bra råvaror iaf :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,824 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>