En lördag som inte riktigt blev som planerad

Vaknade av att Victor kissat i min säng. Blött och äckligt. Så det blev uppstigning ganska så snart därpå. Sen var det ju dags att åka till ishallen med Lovisa, hon var lite seg med att klä på sig så det blev lite bråttom på slutet, men vi hann. Och hur mycket jag än älskar Lovisa så är det dödens tråkigt att se henne i inte allt för rask takt stappla fram på isen. Eller hon stapplar inte ens, hon hasar fram för hon vågar inte lyfta på fötterna så det är ju inte så värst mycket action ;) .

På hemvägen åkte vi förbi leksaksaffären då barnen valde att få en lite leksak istället för lördagsgodis. Oftast köper de kinderegg och blir sura på att det är för lite godis och leksakerna är verkligen urkassa så det är minst sagt bortkastade pengar. Lägger man till några kronor kan man istället få en Playmobilfigur, något litet legobygge, kanske en Littlest Pet Shop eller liknande. Och idag hade barnen valt att få en liten leksak var. Bra val, de har ju ändå kvar lite snacks från igår så gotte får de ju i vilket fall som helst.

Och då var det ju det där ständiga helgprojektet städning, men istället ägnar sig Silvio åt att ha feber IGEN så det har inte blivit så värst mycket tid till att städa. Lite har det blivit, men inte så mycket som jag velat.

Kvällen ägnar jag åt att tvätta som en tok. Två tvättpass på raken ska väl få bort det värsta tvättberget. Det där med tvättandet är ett dilemma. Silvio verkar få utslag av allt som inte är sensitive och parfymfritt, det ska vara det i tvättstugan, men han brukar ändå få en massa klåda. Så därför har bara tvättmaskinen hemma använts senaste månaderna. Och då blir det ju istället smutstvättkaos så fort man (jag) missat att tvätta på någon dag eller två.
För att sätta en extra dimension till det hela, med alla pälsbollar här hemma fastnar mycket päls på textilierna. Det försvinner ju bara vid tumling. Vi har ju tumlare i vår tvättmaskin, men att kalla den effektiv är ju att ljuga. Och jag far illa av att det är så mycket päls kvar på lakan och sånt.
Den gyllene medelvägen är att jag tvättar allt utom Silvios kläder i tvättstugan så får det väl vara gott nog.

Ja, just det.. jag önskar mig en riktig torktumlare ;) .

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,851 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>