Hur får man barn att städa?

Livets stora gåta. De har varsitt rum som ser ut som ett sjöslag. Jag har absolut inte tiden eller orken att ägna ett par timmar dagligen åt varje rum för att det ska vara ordning. Det är liksom en omöjlighet. Victor kan vara ganska hjälpsam om man städar tillsammans med honom, men inte alltid. Och så var det ju det där med tiden…
Lovisas rum däremot. Jag orkar inte ens gå in på det, men nu har jag talat om för henne i några dagar att där måste städas så det går att skura och torka. Hon blir supersur, slänger igen dörren och säger att hon vill ha stökigt för det är mysigt. Stökigt är en sak. Nu känner jag mest för att köpa ett par sopsäckar och skyffla i all skit och slänga för inte har non särskilt mycket leksaker eftersom hon ivrigt matar hunden med sina leksaker.

Det jag ändå skulle säga är att när det ska städas på Lovisas rum hjälper hon inte till ett dugg. Hon håller bara händerna för huvudet och går av och an, sätter sig och leker med något och oroar sig för att alla små papperlappar och äppelskruttar ska försvinna.

Så vad gör man? Jag vill ju liksom att barnen själva ska kunna plocka undan lite. Jag kräver ingen perfektion, men att saker som lekts med plockas undan då och då så att det är möjligt att dammsuga/skura/torka lite.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

2 Responses to Hur får man barn att städa?

  1. Tella says:

    Testa att ställa äggklockan på en kvart och tävla om vem som hinner städa mest på den tiden. Om det funkar kan man öka tiden efter hand.

    • Emma says:

      Tror vi har försökt med tävlingsmoment utan någon som helst framgång. Nu är Lovisas rum städat och sanerat, det går ju ganska snabbt då hon knappt har några leksaker eller så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

56,902 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>