Mat, mat, mat

Att jag gillar mat, särskilt god mat, gärna ekologisk och närproducerad. Vår matkasse hjälper oss en bra bit på vägen, vi får främst väldigt bra kött och nu när det är säsong bra grönsaker. Idag hade vi balkongodlad sallad till maten, mer närproducerat än så blir det knappast.

Och nu känns det lite som att det är dags för Casper att få annan mat. Sedan några månader är jag med i en facebookgrupp om färskfoder och BARF för att jag blev så nyfiken på det när jag läst andra som ägnar sig åt det och nu börjar jag känna mig mogen att införa det. Jag har inte märkt att Casper på något vis mår dåligt av att äta torrfoder så det finns inte någon anledning av byta därför. Däremot tilltalas jag av tanken att ge hunden mat som är typiskt för en hund att äta. Kortfattat matar man hunden med köttben, kött, inälvor och liknande, men även lite grönsaker och ägg. En balanserad kost helt enkelt. Casper brukar ju få lite av varje när jag lagar mat, det är ju perfekt att sticka till honom det som jag inte själv vill ha i maten. Idag provade jag att ge honom kyckling och det gillade han verkligen. Det var en hel kyckling vi skulle ha till maten så jag hade tagit rätt på de delar vi skulle ha och sen fick han skrovet med lite kvarvarande köttslamsor och sådär. Som han tyckte om det, riktigt nöjd var han och satte i sig allt. Det bådar gott. CityGross ska vara väldigt bra att shoppa loss på eftersom de styckar sitt kött själva så de har allt som behövs; inävlor, grisknorrar, tungor och allt annat som vanligvis ratas.

Det finns ju även färdig färskmat om man inte vill krångla till det, men med en så pass stor hund som jag har skulle matkostnaden skena iväg alldeles för mycket. Vi satsar på BARF.

This entry was posted in Hund, Matlagning. Bookmark the permalink.

2 Responses to Mat, mat, mat

  1. Tella says:

    Jag läste en massa om vad jag kan ge Stella och bla stod det överallt att man inte ska ge hunden fågelben för när de tuggat sönder dem blir det små små flisor som kan fastna i strupen eller i tarmarna och sticka håll på vävnaden.

    • Emma says:

      Det är om fågelbenen är tillagade. Råa ben är ingen fara att ge, de är istället mjuka och fina så de flisar sig inte :) .
      Det som typ är “värst” att ge är märgben och liknande då vovvarna kan skada tänderna om de tar i för mycket. Sen är ju inte kotletter kanske så bra då de brukar ha lite knasiga ben, man brukar ju säga att man inte ska ge fläskben, men det går bra med ribs, knorrar, fötter och annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,803 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>