En söndag med cykelproblem

Den här dagen har kännt ganska avig, men inte för den skull dålig. Jag tänkte få tummen ur och laga min cykel som haft punka sen i våras någongång. När jag skulle leta upp rätt nummer på däcket såg jag att även det var i dåligt skick. Väl på plats i butiken hade vi inte fått med rätt nummer så vi åkte snudd på tomhänta därifrån.

Då tänkte jag att jag kan ju göra som vanligt och ta Silvios cykel istället, till den behövde jag ju bara byta batterier i framlyktan. Det gick snabbt och jag gjorde mig redo för en lång turfrunda. Trist nog upptäckte jag att bakhjulet var böjt. Alltså, hur kan det hända? Det var helt i fredags och har sen dess har cykeln bara stått inne i cykelförrådet. Så himla trist. Antar att det inte är helt billigt med nytt hjul…

Nåväl, turfas skulle det ju så då fick det bli till att använda fötterna istället. Det skulle innebära en kortare runda, men det fick väl vara så. Med min vanliga tur började det såklart ösregna och blåsa så snart jag kommit ut så jag tänkte nästan gå hem igen. Sen tänkte jag att jag är en vek tönt om jag går hem så jag fortsatte och det lönade sig. Regnet avtog så småningom och när jag hade hållt igång ett bra tag och fått fatt i några zoner upptäckte jag att jag hade en tjusig krona på huvudet. Den får man om man innehar flest zoner i en region, i detta fallet Kronobergs län. Skoj!

I veckan blir det till att laga cykel för på lördag har jag anmält till ett lokalt mästerskap så då gäller det att vara ordentligt utrustad ;) .

Såhär snyggt såg det ut när jag höll på att ta över zonen på Oxtorget och upptäckte att jag hade kronan. :)

This entry was posted in Övrigt, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

116,726 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>