Onsdagshäng med minisarna

Idag var vi lediga på dagen, vi var alltså jag och barnen. Vi var en kort runda på dagis på morgonen för att Lovisa skulle ta gruppfoto, de hade börjat lite tidigt och Victor var allt annat än samarbetsvillig så resten av gängen var uppställda och fotografen hade börjat fota när Lovisa kom. Det gick bra ändå som tur var. Lovisa var ju så himla pepp, valde kläder, ville ha band i håret och allt.

Hemma igen softade vi mest eftersom vi skulle till dagis respektive jobb lite senare. Lite roligt var det vod matlagningen för först kom Lovisa och sa att hon ville hjälpa till, sen kom Victor och frågade samma sak. Jag som just var i färd med att finhacka lök och skära rotselleri fick förklara att det tyvärr inte fanns något de kunde hjälpa med just nu, Victor suckade och sa “så säger du ju varje gång jag frågar”. Oops, måste vi bättre på att hitta uppgifter till barnen också som de tycker är roliga. Skära med vass kniv tillhör inte riktigt det jag anser vara helt lämpligt. Annars är det ju bara bra att de vill vara med och vill lära sig. Tyvärr är väl jag och säkert många andra bra på att inte vilja ha med barnen då det går snabbare utan deras hjälp, men det är ju dumt egentligen att inte låta dem vara med.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,821 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>