Helgen som varit

Igår (lördag) åkte jag och barnen till Åseda för att se vad Olsmässan hade att erbjuda. Jag hann ånga mig många gånger på vägen dit då vi upplevde åska, skyfall och hagel. Flera gånger fick vi krypköra för det blev så mycket vatten på vägen och ett tag kändes det som att hela bilen skulle bli perforerad när det haglade på den. Vi kom dock fram välbehållna och väl i Åseda mötte vi upp mamma som hängde med oss under eftermiddagen. Lite regnstänk kom det, men inte så att det störde och sedan var det faktiskt riktigt behagligt, den där otäcka kvavheten som ligger kvar i Växjö försvinner fort med lite åska i Åseda.

Vi kikade på barnkarnevalståget och sedan gick vi till Folkets Park där vi fikade, barnen (Lovisa mest) hoppade hoppborg och så lite ponnyridning. Sammantaget en trevlig eftermiddag även om det känns skumt att vara i Åseda. Jag har ju egentligen inte varit där på åratal och känner knappt igen folk längre, de liksom jag åldras och förändras och när en kvinna började prata med mig på ICA tog det mig ett bra tag innan poletten trillade ner och jag kom på att det visst var vår gamla granne, någon jag borde känt igen.

Idag köpte vi äntligen en ny bäddmadrass till sängen. Vi har pratat om det i några år då den vi hade gjorde sängen väldigt obekväm. Allt var för hårt och kanske att en del av ryggont och ont i höfterna kommer just från att ha en dålig säng, men sen har vi inte velat lägga pengar på ny madrass för att den vi hade marinerades i kiss lite titt som tätt och med ny madrass vill man gärna behålla den fräsch. Nu tycks dock sängkissandet vara över för gott och vi köpte oss en ny madrass. Det blev en från Jysk som jag läst gott om, den ska vara som en Tempurmadrass, men i mer rimlig prisklass. Eftersom sova är min stora hobby somnade jag såklart gott på eftermiddagen och madrassen fick väl godkänt. Hoppas nu att det blir mindre värk i kroppen framöver.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

65,468 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>