Men hur svårt ska det vara att hitta vettiga barnkläder?

Eftersom barnen vuxit, vilket jag skrev om för några dagar sedan fortsatte projekt fylla på garderoberna med större kläder idag. Till Victor går det ganska lätta att hitta nytt förutom att han inte vill ha jeans utan lite mjukare byxor. Det är ju ändå lätt ordnat och på Lindex har jag hittat mjuka manchesterbyxor, då blir de ju lite finare än vanliga mjukisbyxor, men ändå mjuka. Jag har nästan alltid tyckt att det varit tråkigt att köpa kläder till Victor för allt är mörkt, mörkt, mörkt. Så nu har han ändå fått väldigt killiga kläder för att vara honom, men försökt hitta med lite snygga detaljer och sådär så det händer något roligt.

Sen har jag försökt handla till Lovisa. Det har nästan alltid varit roligt. Numera vill hon ju bara ha klänning/kjol dag ut och dag in så byxor är ingen mening att köpa alls. Men alltså, jag hittar ingenting till henne. På Lindex såg jag massa fint på avdelningen för barn upp till storlek 122, hon skulle älska typ allt. Kläder som en sexåring gillar. Men nu råkar hon ju vara förbaskat lång sådär så att 128 är precis lagom på längden och ska det hänga med ett tag kanske rentav 134 är lämpligare. Om kläderna är lite smalare för hon är ju smal också så hon fyller ju inte riktigt ut kläderna. Nåväl. Jag kom hem med en tunnstickad tröja som nog mer är en magtröja om man innehar rätt storlek, nu blir det en skön tröja att ha till kjol och linne kanske. Sen fick hon trosor. Ingenting annat hittade jag som kändes vettigt. Det var magkorta tröjor och skinntights. Skinnyjeans i alla varianter. Knappast vettigt till en sexåring.

Ett av mina favoritmärken, Molo, gör inte kläder i storlek 134, de hoppar över den storleken och 128 vill jag inte köpa när det gäller så dyra kläder. Pomp de Lux gillar jag ju så jag får kika lite närmare när de öppnar upp webshopen också. I övrigt får jag väl sätta mig och sy till henne. Jag tror inte att varken hon eller jag tycker att det är så dumt, men ibland är det ju skönt att bara köpa färdigt också ;) .

Det hade minst sagt varit praktiskt om det lilla flickebarnet kunde hålla sig lite mer till normallängd för sin ålder :) .

This entry was posted in Barnkläder, Shopping. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,686 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>