Kvällen då vi hade städ-lotto

Jag är säkerligen inte först i världen med att komma på detta, men jag tyckte att det var en ganska kul idé jag fick som jag hoppades skulle fungera på mig (och även Silvio).

Jag är i regel väldigt bra på att starta igång saker, men desto sämre på att verkligen fullfölja och avsluta dem. Lyckligtvis gäller det inte på jobbet för då hade det nog varit totalt kaos ;) . Hursom, det blir ju däremot kaos när man kör den taktiken vid städning eftersom jag allt som oftast börjar lite varstans och när orken tryter så har ingenting blivit riktigt färdigt utan det är halvstädat lite överallt.

Därför tänkte jag ut några saker som jag ville få fixade idag och så skrev jag ner dem på lappar, lapparna veks ihop och las i en liten ask. Därefter fick man dra en lapp och göra den sysslan som stod på lappen ända tills den var klar. När den var klar blev det ny lapp. Och så höll vi på här hemma. Jag tänkte att även om man bara skulle orka en lapp så blir ju ändå just den saken helt genomförd och det är ju långt mycket bättre än att det är halvklart på en massa ställen.

Nu fungerade ju det här så himla bra så det ska jag köra på nästa gång också. Det går säkert att implementera på barnen också på något lämpligt vis, förutsatt att de är med på noterna.

Mer städ-lotto än bingolotto i den här familjen ;)

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,748 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>