Två veckor sedan

Här duggar inte inläggen särskilt tätt längre, men det är ju kanske inte det viktigaste. Det där med att ha tid över till att fundera över saker och formulera dem försvinner liksom i vardagen. Att jag aldrig har några kvällar till övers för lite reflektion över livet gör ju sitt. Min lediga tid är på förmiddagarna och då är det i regel ett enda lånt tjatande och gnatande för att lyckas få iväg motvillig Victor till “tråkdagis” som senare på dagen i vanlig ordning ändras till “skojdagis”.

Hursom, lite har väl trots allt hänt under de två tysta veckorna även om det är enklare att nämna saker som inte hänt, t. ex. att tvättberget fortfarande inte har besgrats, jag har inte blivit multimiljonär eller geniförklarad. Just den senaste punkten ställer jag mig mycket frågande till.

Däremot har jag en son som haft utspark från dagis, han har lite sådär ceremoniellt avslutat sin karriär som dagisbarn och ska nu bli något slags skolbarn. Visserligen ska han vara kvar på dagis över sommaren, men själva den pedagogiska verksamheten är över och nu är det bara bus och lek som står på schemat hela dagarna, sådär som jag önskar att dagis alltid ska vara.

Semestern närmar sig med stormsteg, när jag började min lilla nedräkning var det 10 veckor kvar att jobba, nu är det helt plötsligt bara 4 varav midsommarveckan blir kort eftersom jag tagit ledigt på måndagen. Inte dumt alls, jag ser fram emot sovmorgon, sol, strandhäng och lydiga barn. Jag har eventuellt sovmorgon att se fram emot, det andra är liksom sådant som inte så ofta korsar min väg. Lydiga barn är väl kanske i någon slags utsträckning påverkbart, men barn är barn och de behöver ju prova sina begränsningar så jag är inte så missbelåten trots allt även om det stundtals kan vara lite frustrerande att tala till döva öron. Övriga semesterplaner består i att dricka öl på Kafé de Luxes uteservering som självklart kommer att vara skön långt in på småtimmarna efter en solig dag, har lämpligt nog semester samtidigt som bästa öldrickarkollegan så vi ska nog kunna sammanstråla både en och två gånger, övriga volontärer för uppdraget mottages med tacksamhet.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,720 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>