När hela familjen har semester

Nu har äntligen Silvio påbörjat sin semester, den där korta på två veckor som han har. Men nåväl, bättre än inget. Denna veckan är vi hemma och roar oss därmed på hemmafronten med det man nu kan roa sig med i en stad där regnmolnen ofta hänger tunga och det inte varit mycket till strandväder.

Idag var vi dock turister i vår egen stad. Ibland behöver jag påminnas om att det faktiskt finns saker att hitta på i Växjö, jag är sällan särskilt imponerad av Växjös utbud. Hursom, vi begav oss till Kulturparken Småland, kanske mer känt som museet då de skulle ha en tillfällig utställning om datorspel. Vi gick även igenom de andra utställningarna när vi ändå var där, jag har tex bara varit där en gång innan och det var på en klassresa i lågstadiet så det kanske skulle finnas något jag kunde uppskatta. Utställningen om Växjö runt 1900 fann jag intressant, liksaså den som kallades för Minnenas vind. Det fanns lite skoj om typ stenåldern, bronsåldern också samt ett slags myntrum. Utsällningen vi var där för, Spela roll, var däremot lite av en besvikelse. Det utlovades lite kunskap om datorspelshistora, möjlighet att lära sig om spelutveckling och såklart lite möjligheter att prova spel och se äldre typer av spel. Och visst fanns det spel, det fanns en del äldre spel och där blev ju Silvio såklart 12 år på nytt, men mestadels var det moderna spel och det enda det hela gick ut på var att man kunde prova att spela olika spel. Så njä… Inte tummen upp.

Vi avrundade med att fylla på semesterbokhögen och sedan lunch på stan.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,754 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>