Helgen som varit

Det går liksom snabbt även när man inte direkt gör något särskilt alls sådär.

Eftersom det var barnfritt för min del kunde jag lägga mycket välbehövlig tid på kolonilotten. Jag har insett att i synnerhet Victor inte är särskilt kompatibel med kolonilotten, han bli uttråkad på två sekunder och hittar på alldeles för mycket hyss så när barnen är med får det räcka med det nödvändigaste, vilket är vattning när vädret varit så varmt och soligt.
Nu fanns det dock tid att ta itu med det där andra. Och kolonilotten är ju främst för att jag ska sysselsätta mig, jag behöver något att göra. För att komma ut, skingra tankar och må bra. På lördagen var jag där tidigt och tog itu med den där ogräsrensningen jag så länge ignorerat. Det tog sina timmar, men skönt att ha det avklarat.
Idag hade jag barnen på förmiddagen när Silvio jobbade så det blev först på eftermiddagen jag kom iväg, men först gjordes lite inköp. Det bästa var en vattenslang för fy tusan så tradigt det är att kånka på alla vattenkannor. Bra investering alltså! Jag köpte även lite kryddor och bärbuskar att plantera, nu när planteringssäsongen börjar lida mot sitt slut är det bra priser. Hade gärna köpt lite fina perenner också, men hittade inga som föll mig i smaken.
Idag blev det en hel del pyssel med att dels gräva bort det sista gräset, de har ändrat om storleken på lotterna så min var för liten. Det mesta hade jag grävt bort vid tidigare tillfällen så idag tog jag itu med det sista. Så himla skönt att ha det avklarat.

Trist nog är det ju en del som inte riktigt tagit sig i fröodlingarna så jag försöker klura ut om jag kan plantera något annat där det är tomma utrymmen. Det börjar ju bli lite sent för det, men det känns ju ändå bra om man kan fylla ut ytan lite. Kvar att göra när det gäller stora jobb är att flytta på rabarberplantan, den ligger utanför den nya gränsdragningen och nu är den dessutom gigantisk så det måste ju plockas rabarber som attsingen och sen flyttas i slutet av sommaren eller så när man liksom är klar med den.

Imorgon väntar jobba igen, fyra veckor kvar att jobba innan det är dags för semester. Så himla efterlängtat med semester just nu. Eller det har det varit länge, men just nu behöver jag liksom vila lite från alla måsten och annan skit.

This entry was posted in Odlingslott, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

62,088 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>