Midsommar avcheckat

En helg går snabbt om man har trevligt även om det var en dag extra ledigt. Midsommarafton var väldigt stillsam med lite grillning på kvällen, men det var skönt att kunna sitta ute, bara vara och prata strunt. Ännu skönare var det att bara ha druckit cola under kvällen så att jag inte vaknade bakis dagen efter, något jag misstänker att många gör på midsommardagen ;) .

Det har hunnits med en del pyssel på kolonilotten i helgen också, jag passar på när inte barnen är med för då kan jag ta det i lugn och ro. Jag har påbörjat projekt att styra upp det jag kan inför nästa sommar. När jag skaffade lotten fick jag så bråttom med att plantera och odla att jag nog inte riktigt tänkte igenom det hela. Jag borde ju inse själv att odla grönsaker är skittråkigt, vad ska jag med dem till liksom, några stycken är ju gott till husbehovet, men inte så att jag kan odla grönsaker på hela lotten. Så jag har börjat plantera lite bärbuskar och perenner, jag tänkte få till en liten fikahörna till nästa sommar så att jag riktigt kan vara där och njuta av livet.
Vad jag också pysslat med är att skyffla jord, lotten ligger i en backe så halva min lott är det en del lutning på och det är inte riktigt bra så idag köpte jag några (10) säckar jord för att fylla upp lite. Samtidigt hade kommunen skänkt jord till oss så att det fanns möjlighet att fylla upp och få lite mer ordning. Tror det blev 5-6 kärror med jord jag körde och jag skulle nog behöva köra 3-4 kärror till. Det får bli morgondagens bestyr om det finns jord kvar att ta av, annars blir det ganska okej med det jag har och i värsta fall får det väl bli några säckar till. Dock är det ju inget jag kan ägna mig jättemycket åt just nu eftersom det är planteringar överallt, men om några månader kan jag dona mer med det.

This entry was posted in Odlingslott, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

116,132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>