En söndag i augsti

Det har varit en riktig långvecka med barnen. Vi har sedan länge pratat om att byta helger så att det per automatik är min helg med barnen när Silvio har jobbhelg, men det har liksom dragit ut på tiden då så mycket annat varit inplanerat. Nu är vi dock där och jag har haft barnen sen förra lördagen. Vi har tidigare haft byten på fredagar, men nu blir det istället byten på måndagar så att det blir hela vanliga veckor.

Imorgon är det skolstart för småtussarna och det är väl egentligen inte något som de tänker på särskilt mycket, det är nog mer jag som ser att ännu ett år har gått och att de bara blir äldre och äldre i en hastighet som jag inte riktigt hinner med i. Tråkigt nog missar jag också att lämna åtminstone ett barn i skolan då jag ska börja jobba redan klockan 7 imorgon. Ohemult tidigt om du frågar mig, men imorgon är vi inkallade på övertid så det är bara att bita ihop och fixa det.

Veckan som gått har varit lite tjorvig så bilen inte startade i måndags när jag skulle till jobbet. Jag trodde att det skulle vara snabbt avhjälpt med ett bilbatteri, men tji fick jag jag. Det tycks vara ett mer omfattande elfel av något slag och det känns ju lite nedslående. Nu har det ändå löst sig i veckan med att jag cyklat även om det inneburit att Silvio fått rycka in med lite hämtning för att jag ska kunna få ihop det. Att cykla nu under barnfria veckan gör ingenting, då har jag ju ingen stress med lämning och hämtning. Det lutar ganska kraftigt åt att skaffa en ny bil istället. Nuvarande bilen har hängt med i 2½ år och den köptes billigt och har inte krävt några reparationer. På minussidan är att den är lite liten och väldigt mycket för törstig. En annan bil kanske inte är en så tokig idé ändå även om jag tycker om min blå faran. Det var väldigt tacksamt att den höll ihop under vår semesterresa.

Idag väntar allt det där som jag liksom ignorerat lite senaste veckan. Så det är tvätt som tvättas ikapp, disk som ska matas in i diskmaskinen (halleluja för diskmaskin), städning som ska utföras, hår som ska färgas och matlådor som ska lagas. Jag misstänker att det är fullt upp som vanligt. Barnen vill ut och cykla och egentligen borde jag ta mig an kolonilotten som blivit väldigt försummad senaste tiden.

Hoppas att ni får en fin söndag för det tänker jag ha.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,683 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>