Ny vecka väntar

Är det någon slags tradition jag skapat, det här med söndagsskrivande? Kanske det…
Hursom har det varit en stressig och tung vecka på jobbet, den kommande blir inte bättre den så det känns redan nu motigt att gå dit om några timmar.

Helgen har dock varit lugn och skön, jag har ju haft barnfri helg så jag har kunnat vila ohämmat vilket varit välbehövligt. Igår var jag iväg på något slags födelsedagsfirande under eftermiddagen. Efter det blev det pizza och film hemma, helt okej aktivitet för en lördag. Idag har jag mest vilat förutom en liten tur ner till stan på eftermiddagen för att hämta ut Victors medicin. Passade på att göra en liiiten påfyllning i våra garderober också, det blev billigt och bra eftersom jag hade bonuscheckar. Barnen har ju vuxit som attan så det är mycket som egentligen behöver rensas ut ur deras garderober.

Imorgon väntar ett möte på barnhabiliteringen för att göra lite utredning kring vad Lovisa har behöva för stöd och hjälp. Tyvärr blir det en annan arbetsterapeut än den vi har till Victor, annars hade det ju varit skönt med någon som redan känner oss alla och har lite koll på hur vårt liv fungerar. Nåväl, det ska väl bli bra det här också kan jag tänka mig.

Jag har lite ångest för veckan som kommer. När jag har barnen blir det hemskt långa dagar för dem. Skolan börjar vid 8 och jag hämtar efter att jag slutat jobba 17:30. Eftersom jag inte har någon bil (än) så får jag frångå min vanliga rutin där jag i normala fall kör till Lovisas skola eftersom hon börjar 8 och sedan till Victors eftersom han börjar 8:10. Nu blir det istället att lämna Victor på morgonfritids och sedan ta sig till Lovisas skola för lämning av henne. Det blir så hemskt, hemskt långa dagar. Det är ju inte ett nyuppkommet problem egentligen utan har ju varit så länge, men visst tusan känns det att det blir så långa dagar och barnen är märkbart trötta och lite ledsna för att det alltid blir så sent med mig.

Som det är nu hoppas jag på att byta jobb inom en överskådlig framtid. Om ungefär en månad blir jag av med privilegiet att jobba dagtid. För min del innebär det att jag måste gå ner i arbetstid eftersom jag inte kan jobba kvällar de veckor jag har barnen. Det skulle försvinna en ansenlig mängd lön och det fungerar ju inte riktigt så jag måste hitta en annan lösning. Jag hoppas att det kan bli något bra av det.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

115,714 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>