En härlig helg är avklarad

Vem kan klaga på vädret som varit senaste dagarna? Vi har haft det så himla soligt och fint, det gör verkligen sitt för att höja humöret. Med en finfin helg i bagaget känns det ännu bättre.

Visst var inledningen på helgen inte så rolig. Min lön blev katastroflåg den här månaden. Jag är ju föräldraledig på halvtid varannan vecka för att det ska fungera bra med barnen och tills nu har den ledigheten dragits av månaden efter så visst har en stor summa dragits från lönen, men jag har ju anpassat min ekonomi efter det. Nu skulle dock lönen justeras och min föräldraledighet skulle inte vara från dag till dag. Med det gjort så var ju avdraget redan gjort på min ordinarie lön samt att föregående månads avdrag kom också. Puh! Det var ganska känslosamt i fredags innan. Väl hemma igen gick jag igenom saker och ting riktigt grundligt och även om det blir en fruktansvärt snål månad så är räkningarna betalda och mat kommer vi att få i magen. Jag har också tur som har fina människor i min närhet som hjälper mig med vad de kan för att det ska bli lättare för mig.

För att spinna vidare på det är det ju inte idealt på något vis att ha så små marginaler, jag vill ha lite buffert och kunna klara lite ekonomiska smällar så det är dags för nya tag i jobbsökandet. Jag går på två olika linjer, den ena är ett heltidsjobb på dagtid och den andra linjen är att skaffa ett extrajobb eftersom jag ändå är ledig på förmiddagarna går det ju att klämma in lite extra där.

Helgen alltså, den har varit förbaskat fin i övrigt. Jag har haft den bästa av allt. Idag var det en riktigt skön eftermiddag utomhus med barnen och Silvio, det blev en långpromenad, pokémonjakt och fika. Det är fint att vi kan umgås lite såhär allihopa, jag tror att det gör så mycket för barnen. Trots att vi är separerade är vi ju på något vis ändå en familj och behöver varandra för att det ska fungera så bra som möjligt för barnen.
Det har även blivit en hel del umgänge med M, och det är ju som alltid fint som snus.

Efter en helg som denna känns det inte ett dugg motigt att gå in i en ny vecka med allt vad det innebär.

This entry was posted in Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

57,089 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>