Påsklov och det där med planering

Barnen har påsklov den här veckan. Nu får de ju ändå gå på fritids, men eftersom jag bara jobbar halvtid när de är hos mig blir det inte så hemskt långa dagar. Det är perfekt att lämna dem till lunch och sedan finns det fantastisk personal som hittar på en massa roliga lovaktviteter med barnen. Hursom, lite långhelg ska ändå bli skönt.

Jag mår så himla bra just nu, med våren kom energin och livsglädjen tillbaka. Jag som bara vill sova mig igenom det mörka halvåret, som bara känner en enorm trötthet och orkeslöshet under vintern känner mig så himla på topp just nu. Det är så h i m l a skönt!

Sen vill jag berätta om en annan liten sak eller hobby eller vad man ska kalla det som jag ägnat mig åt några veckor. Det grundar sig lite i att jag alltid varit hopplöst omodern och alltid haft en vanlig kalender att planera mitt liv i. Dock har det sällan fungerat helt bra, för jag behöver så mycket mer än bara datum för att planera och strukturera. Det har inneburit allehanda lappor och listor som fallit i glömska. För ett tag sedan hörde jag talas om Bullet Journal och fastnade direkt för konceptet. Det finns hur mycket inspiration som helst på youtube, Instagram, Pinterest och facebook. Jag kan ju erkänna att jag inte alls håller mig till det ursprungliga systemet utan använder min “bujo” för kreativt skapande också. Hursom, det passar mig så himla bra att ha allt samlat i en bok, jag har kalender, jag kan köra utmaningar, listor på saker att komma ihåg, jag kan verkligen planera och strukturera. Det blir liksom vad jag gör det till.
Förutom veckovis kalender, har jag t.ex. uppslag för månadsbudget, träningsupplägg, inköpslistor, drömmar, mål, jag kan hålla koll på hur jag tar hand om bilen, planera och strukturera städning. Det finns liksom inga ramar och regler. Sen jag började med det här har jag fått en hel del ordning på en del saker och det känns grymt.

This entry was posted in Pyssel, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

65,853 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>