Att ladda för ännu en långhelg

Det känns himla skönt att ha en långhelg att se fram emot. I vanlig ordning har jag förmodligen 100 planer och hoppas på att få några saker gjorda. En helg med barnen innebär ju att jag får stå tillbaka lite och det blir mer anpassning efter vad som passar dem istället.

Hursom, jag skulle vilja dona lite med min kolonilott. Det har ju inte hänt så mycket alls med den än eftersom det varit väldigt trist väder med kyla som gjort att jag inte vågat plantera så mycket än med risk för att jorden är för kall. Lite har dock hunnits med. För några veckor sedan hade jag fin hjälp av barnen och Silvio, vi fick bort allt ogräs som hunnit komma samt att vi vände på all jorden så det jag gödslade i höstas kom ner. Tulpanerna jag satte i höstas har också kommit upp fint och det ska bli kul och se om det kanske kommit upp så pass nu att det går att få hem en bukett att njuta av här hemma.

Förra helgen var det vårstädning på koloniområdet. För en gångs skull var jag barnledig och kunde därför engagera mig ordentligt i sysslorna. Trots att det blåste rejält var det en trevlig och mysig förmiddag som avrundades med korvgrillning och bullfika. Jag valde också att engagera mig i en av arbetsgrupperna. Den som intresserade mig mest var marknadsföringsgruppen så det handlar om att hålla vår facebooksida och hemsida mer levande, göra reklam när det behövs, fixa med informationsblad och liknande. Det ska bli himla skoj. Jag gav som förslag att vi ska göra små minreportage om en del av våra odlare, jag tror att det kan vara fint både för att väcka intresse hos utomstående, men också bjuda på inspiration hos de som redan nu är medlemmar. Eftersom jag gav förslaget får jag själv figurera i det första reportaget så jag ska försöka skriva ihop en liten artikel om mig och mitt odlande sen ordnar vi med lite bilder också.
Vad kan jag bidra med? Kanske att kolonilotten kan vara en lättsam njutning, jag går inte in särskilt hårt för att odla några mängder av något alls egentligen utan har lite bär för att det är gott, lite grönsaker för att det är… gott och lite blommor för att de är fint. Lite gott och blandat helt enkelt, men min helt egna lilla oas där jag finner lugn och ro.

Det blev mycket om min lilla kolonilott nu, men helgen kommer förhoppningsvis bjuda på andra trevligheter också.

This entry was posted in Odlingslott, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

62,089 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>