Semesterläsning

Jag har en liten utmaning med mig själv i år; jag tänkte få igång mitt läsande igen som tidvis varit väldigt sporadiskt under senare år, särskilt sen det där med smartphones kom in i bilden ;) . Nåväl, utmaningen är 50 böcker i år. Sedan jag började lista har jag skrivit upp 29 böcker, innan jag började lista läste jag också några stycken så det är väl drygt 30 som är närmast sanningen. Och givetvis blev det en del läst under semestern, främst första veckan då jag var helt och hållet barnfri. Jag tänkte dela med mig av semesterläsningen och några korta tankar kring böckerna.

 • Ett liv för lite – Kristofer Ahlström
  Denna boken höll jag redan på att läsa när semestern inleddes, men den får ändå inkluderas i semesterläsningen. Jag tyckte mycket om boken. Kortfattat handlar det om ett par syskon, deras uppväxt, hur de kommer ifrån varandra och hur de ändå sitter ihop och hittar varandra. En vacker och sorglig bok som sträcker sig genom en del decennier.
 • Häxan – Camilla Läckberg
  Jamen, man måste liksom fullfölja serier. Jag är inget jättefan, men ibland räcker en lagom spännande deckare och det brukar levereras. Just denna får jag nog tyvärr säga var den sämsta hittills. Vi får även följa en historia om en påstådd häxa som ska ha levt för några hundra år sedan, men kopplingen till bokens nutidshandling framgår inte riktigt så den parallella historien saknar lite relevans.
 • De polyglotta älskarna – Lina Wolff
  Det blev ett tyvärr för min del på den här boken, den föll mig inte alls i smaken som jag hoppats på.
 • Helikopterrånet – Jonas Bonnier
  Jag hyser någon slags fascination för att läsa om diverse kriminalfall, ännu mer spännande om det finns en verklig anknytning. Boken i sig var intressant, större delen handlar om hur idén uppstod och hur planeringen gick till. Själva rånet är också väl beskrivet.  Det jag saknar är efterspelet. Vad hände sen? Klart det går att googla sig till, men jag hade önskat att det var med i boken.
 • Levande läppar rekommenderas – Johanna Nilsson
  En liten pärla i novellformat från en av mina absolut favoritförfattare. Kan inte annat än rekommenderas.
 • Malin och Henrik – Denise Rudberg & Daniel Möllberg
  Är det inte lättsmälta deckare så är det chiclit jag faller för, helst under sommaren. Det här är inget undantag. Lättsmält, inte särskilt omstörtande och happy ending.
 • Storlek 37 – Denise Rudberg
  Och på en chiclit följer gärna en till. Ganska intetsägande måste den har varit för jag kom inte ens ihåg den när jag skulle skriva den här listan, men kom ihåg när jag läste om handlingen. Men en trevlig chiclit är väl aldrig fel och jag kan inte minnas den som dålig heller.
 • Av skugga märkt – Marianne Cedervall
  Och så hoppar vi rask över till kategorin lättsmälta mysterier. Jag älskade ju hennes serie om Miriam och Hervor och nu får man som läsare följa en ny karaktär på Gotland. Den här karaktären råkar som nyinflyttad i en lite by på det ena dödsfallet efter det andra. Spännande och läsvärt.
 • Stockholm rosé – Sophia Wolf Lösnitz
  Jag skyller allt på biblioteket, de hade ställt upp ett litet bord med typ chiclit och annan lättsmält semesterläsning. Den här boken…. det tog mig ett tag att komma in i den och när jag väl gjorde det så blev den liksom aldrig riktigt bra. Men visst, vill man läsa om onödigt rika tjejer som shoppar på pappas kreditkort och festar på Stureplan så är inte jag den som hindrar dig ;) .
 • Gängmedlem – Stakset & Malmborg
  Skyller på biblioteket igen, men den här gången var det bättre. Jag var med barnen på biblioteket för att de ville gå på kodoteket. Medan de roade sig där sneglade jag på bokhyllorna. Det var även framställt ett litet bord med böcker om kriminalfall och liknande. Jag plockade på mig just den här boken och började läsa den, fastnade och kände mig tvungen att låna den så jag kunde läsa klart. En väldigt intressant bok, och väldigt välskriven. Rekommenderar utan att avslöja mer om innehållet.
 • En droppe midnatt – Jason Timbuktu Diakité
  Timbuktus bok om att söka sin historia. Som läsare får man följa hans uppväxt i Lund, men även hans resa till USAs södern och slaveriet. Fastnade inte från början, men det tog sig och jag kan inte annat än rekommendera boken.
This entry was posted in Dagens boktips. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

56,902 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>