En vecka går för snabbt

Det är redan fredag och jag förstår i vanlig ordning inte hur snabbt en vecka går. Måndagen inleddes med att jag fick hämta hängig Victor från skolan precis när jag börjat jobba. För att vara säker på att han skulle bli pigg och orka med skolan ordentligt igen var vi hemma även tisdag och onsdag. När det gäller Victor tar det lite längre tid för honom att bli pigg igen och jag kände att det var dumt att låta honom gå till skolan “för tidigt” då det oftast leder till att det blir hämtning snart igen. Men igår var det torsdag och jag kunde lämna en pigg och vetgirig unge i skolan.
Tyvärr hamnade mina planer på efterkälken eftersom Victor var hemma, han lämnar inte särskilt mycket utrymme för lugn och ro så det där med pluggandet blev det inte så mycket med. En del har ju såklart blivit gjort och nu får det läggas desto mer krut på att få till den sista uppgiften för kursen, nästa fredag är det inlämning och det känns fullt rimligt att vi ska hinna med det, min medskribent och jag.

Annat jag lagt mycket tid på är att räkna pengar. Precis skittråkigt, men nödvändigt. Att få ihop en vettig budget som är realistisk och går att hålla samt tillgodose allas behov. En inte alltid lätt kombination, men det är mer rofyllt att ha koll än att göra diverse nödlösningar på slutet av månaden. Jag hoppas att jag efter en hel del räknande och experimenterande har hittat en gångbar metod som även sakta men säkert fyller upp sparkonto och buffertkonto.

Nu däremot känner jag precis slutkörd och det ska bli skönt att krypa till kojs med en god bok i hopp om att få sova riktigt ordentligt för att orka med en (förhoppningsvis) fullspäckad helg.

This entry was posted in Skola, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

114,885 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>