Har haft en vecka med de bästa som finns

Bara en dag kvar med barnen. det går alltid alldeles för snabbt och hur mycket jag än njuter av tystnaden och bristen på stök känns det alltid bättre när de är här. Hursom, de små har haft höstlov, men fått gå på fritids hela veckan så jag haft fullt upp med föreläsningar, möten och allt vad det är. Minst sagt fullspäckat schema för mig och fritids är ju alltid lite roligare på loven så de har varit nöjda ändå.

Kursen som började i måndags handlar om lite av varje, hittills har det varit en liten introduktion, lagarna som finns för biblioteken och en rejäl dos bibliotekshistoria. Därefter väntar lite mer fördjupning kring de olika biblioteksrollerna och vad de fyller för samhällsfunktion och liknande. Så himla intressant och nu är det mer på riktigt. Det är ganska intensivt just nu när hela kursens föreläsningar ska klaras av på kort tid eftersom resten av kursen ska ägnas åt praktik och hemtenta. Just praktiken ser jag fram emot så himla mycket. Det ska bli kul att prova på yrket på riktigt och se om det verkligen är något för mig. Skulle det kännas helt fel så har jag ju egentligen inte offrat något för utbildningen så det är ju lätt att sluta. Men jag hoppas att det är rätt val.

Idag har jag och Victor spelat Monopol, han tycker överlag att det är roligt att spela spel och vi har tidigare ägnat en hel del tid åt schack. I början vann jag lätt och snabbt, men han tänker till numera och igår var det jag som förlorade. Första Monopolrundan blev seger för mig, men han lärde sig ett och annat så jag tror jag ligger risigt till nästa omgång ;) .

Nu tänkte jag fortsätta med lite mer bibliotekshistoria innan jag tar itu med den där sömnen.

This entry was posted in Skola, Vardagsliv. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy this password:

* Type or paste password here:

116,132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>